Miről szól az este?
A családról.
A meghittségről.
Az otthonról.
Arról, hogy már minden halk, minden finom és minden puha.
Már nincsenek hangos szavak, se gondolatok.
Csak Ti vagytok.
Csak az összebújás, a dögönyözés a finom falatok.
Rengeteg érzelem, szeretet és közös élmény cserél gazdát ezekben az időszakokban. Talán ezek az órák a legértékesebbek és a legemlékezetesebbek. 
Kerestek egy közös tevékenységet, amit minden este, mint egy szeánszot végigzongoráztok. Onnan tudjátok, hogy jól sikerült az esti szeánsz, hogy még elalvás előtt is halljátok az este dallamát.

Azt gondolom, hogy az estét a legkönnyebb költői képekkel telis-tele aggatni, mert valahogy az a legvarázslatosabb része a napnak. Ez az az időszak, amikor anya és a gyermek elmesél minden élményt a hazaérkező apának. Amikor együtt elköltjük a vacsorát és együtt készülődünk a fürdőbe.
A kulcsszó az, hogy együtt csinál a család mindent. Az a pár óra a miénk

Még mindig emlékszem, mikor kiskoromban együtt néztük egy nagy adag sültkrumpli társaságában a Dallas-t. Emlékszem az ízekre, az illatokra, emlékszem arra, hogy mindig bebújtam apukám garázsába. És biztos vagyok benne, hogy Te, aki most ezt olvasod, szintén visszarepültél az időben és újraélted azokat az estéket, amikor a család egy volt. 

Add meg ezt az elményt a gyermekednek is. Add meg neki, hogy könnyű szívvel és vágyakozva tekintsen vissza azokra az estékre, amikor már mindenki pizsiben, egy pohár kakaóval a kezében hangolódott az alvásra.

Legyen ez a Ti randitok.